20 Mayıs 2015 Çarşamba

Nereye Gitsek?

  • 01:17
  • 0yorum
  • Hangi Müzeye Gitsek
Dünyada gezilmesi, görülmesi gereken pek çok yer var kuşkusuz. Yeni yerler, farklı kültürler… Bilmediğiniz bir ülkeye, farklı bir şehre gittiğinizde aklınıza gelen ilk mekânlardan biri de, bu yerin kültürüyle özdeşleşmiş bir müzedir muhtemelen.
Paris'in Louvre'u, Londra'nın British Museum'u, St. Petersburg'un Ermitaj'ı, New York'un Metropolitan'ı… bunlardan sadece birkaçı.
Hatta müzeleriyle anılan şehirler de var: Paris, Barcelona, Londra gibi...
Birçok büyük ve önemli müze var... Hepsi de birbirinden güzel, mükemmel mekânlar. Sanat, bilim, teknoloji müzeleri… Doğa, arkeoloji, etnografya müzeleri…
Bunlar adını bildiğimiz, görmek istediğimiz, hayran olduğumuz müzeler.
Onları o kadar çok seviyoruz, o kadar çok görmek istiyoruz ki, dünyada ziyaret edilmesi gereken birbirinden ilginç ve güzel daha pek çok müze olduğu gerçeğini fark etmiyoruz bile. Çoğu "özel" kategorisinde yer alan bu müzelerin sayısı son yıllarda giderek artmaya başladı.
Hepsi de bize unutulmaz, benzersiz ve beklenmedik deneyimler vaat eden, özgün müzeler.
Bu nedenle, gözümüze çarpmayan, dikkatimizden kaçan, adını dahi duymadığımız, küçük, büyük, ilginç, tuhaf, şaşırtıcı ve daha birçok sıfatı hak eden bu müzeleri tanıtmaya çalışacağız.
Gözümüzden kaçan ya da varlığından haberdar olmadığımız müzeler de olacaktır mutlaka. Bu konuda da sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz.
Gittiğiniz, gördüğünüz yerlerdeki ilgi çekici özel müzeleri, çektiğiniz fotoğraflarla, yorumlarınızla ve kişisel deneyimlerinizi anlatarak paylaşmanız bizi çok mutlu edecek. Sizlerin de katkısıyla daha da zenginleşecek ve anlam kazanacak olan Hangi Müzeye Gitsek? belki de birçok kişinin yolculuğunu planlamasına, gezi güzergahına yeni yerler, yeni müzeler eklemesine, yeni keşifler de bulunmasına yardımcı olacak.
Umarız bir sonraki gezinizde buradan edindiğiniz bilgi, hoş bir deneyim yaşamanıza vesile olur.

İyi gezmeler






0 yorum: